Paarden: (0561) 688 555

Verdoven paard

Voorbereiden voor de operatie

Voor een operatie wordt het paard eerst onderzocht. Dit pre-anaestetisch onderzoek is een algemeen onderzoek dat een indicatie over het narcoserisico geeft. De arts kan beslissen tot een eventueel aanvullend onderzoek zoals vb. hartfilmpje, bloed- en/of mestonderzoek indien er twijfel bestaat over het functioneren van een bepaald orgaan. De eigenaar heeft de mogelijkheid tot het afsluiten van een operatierisicoverzekering bij één van de verschillende verzekeraars indien het geen spoedoperatie betreft.

Narcose

Bij de uitvoering van chirurgische ingrepen onder narcose maken wij gebruik van bewaakte gasanesthesie. Daarbij worden isofluraan, zuurstof en een infuuspomp gebruikt. De monitoring van de patiënt, tijdens de narcose, gebeurt aan de hand van controle van de patiëntparameters: reflexen, hartslag, gasuitwisseling, bloeddruk, bloedgasanalyse. Gasanesthesie is een veilige, goed regelbare methode voor het onderhoud van, en uitslapen na, de narcose.

Assisted recovery

De geopereerde paarden worden in de benen geholpen in de uitslaapkamer; assisted recovery. Tijdens het uitslapen krijgen ze extra zuurstof toegediend.

Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, is er een operatieteam beschikbaar voor spoedoperaties.

Vragen over het verdoven van uw paard

Voor vragen over het verdoven van uw paard: Neem vrijblijvend contact op