Paarden: (0561) 688 555

KHNS-regio-friesland-logo Royal Dutch Sport Horse - KWPN-logoNa een succesvol jaar van Mei Grand Prix nei Grand Prix( genomineerd voor de landelijke prijs voor Regionale samenwerking ) gaan de KNHS Friesland en het KWPN Regio Fryslân dit najaar van start met Mei Grand Prix nei Grand Prix Junior.

De vijf amazones van Mei Grand Prix nei Grand Prix maken onder leiding van onze instructeurs: Alex van Silfhout en Berber van de Berg goede vorderingen. Twee amazones starten inmiddels met succes internationaal en de derde volgt binnenkort. Het jongste paard heeft al geacteerd bij de KNHS kampioenschappen in Ermelo. De doelstelling van het project om amazones met een KWPN paard binnen 4 jaar op te leiden van Z tot en met Grand Prix, ligt op koers. Het instructieaanbod en het verzorgen van clinics is verdrievoudigd. Onze amazones komen tijd te kort en de fokkers weten onze amazones ook al te vinden. Naast een aantal andere toppaarden wordt de KWPN kampioen dressuur 2015 van Willem van der Vlugt opgeleid door Kim Jacobi.

De inzet en het enthousiasme van alle betrokkenen is groot. De bijdragen van onze hoofdsponsoren:Horses2fly, Hypo Fryslân , Hippostar en Dierenkliniek Wolvega zijn voor ons project onmisbaar.

Zij hebben aangedrongen op uitbreiding van het project met jonge talenten. Op deze wijze worden jonge ruiters met ambitie nog meer rechtstreeks bij ons project betrokken.

Er hebben zich in korte tijd maar liefst 36 combinaties in de leeftijd van 12 tot 25 jaar aangemeld voor de selectie. Uiteindelijk worden hieruit tien toptalenten aangewezen voor deelname aan Mei Grand Prix nei Grand Prix Junior. Zij krijgen instructie van onze MGPNGP amazones Rensche de Haan, Linda van der Hauw, Kim Jacobi, Yvonne Lawrence en Laura Zwart. De instructies vinden eens per maand op donderdagmiddag plaats in manege Caprilli te Sonnega. We beginnen op 1 oktober vanaf 14.00 uur tot 19.00 uur.

Belangstellenden kunnen in de gezellige kantine tegelijk zowel de instructies van Alex van Silfhout volgen als de instructies van onze amazones aan de junioren.

De toegang is gratis en een must voor dressuurminnend Fryslân.
Voor meer informatie bekijk Mei Grand-Prix nei Grand-Prix