Paarden: (0561) 688 555

Let op: Do’s en dont’s paardentransport warm weer🌞🚛🐴

Denk extra goed na voordat je op pad gaat met een trailer of vrachtwagen.
Controleer het weerbericht en de filemeldingen voordat je paarden gaat vervoeren.
Plan je route en vervoer paarden ‘s morgens vroeg of juist ‘s avonds laat. Ga niet op het heetst van de dag rijden dus ook niet terug naar huis vanaf een evenement. Wacht tot de temperatuur is gezakt en vang dan pas de terugreis aan.
Wanneer de trailer of veewagen in beweging is en voldoende ventilatieopeningen heeft (zorg ook dat er aan de achterzijde een opening is), is transport van paarden bij 27 graden nog wel mogelijk. Als er kans is op file, moet er niet met paarden worden gereisd tenzij er sprake is van een volledig geconditioneerd vervoersmiddel.
In een stilstaande trailer of veewagen is de temperatuur binnen al snel 10 graden hoger dan buiten. Vermijd files en haal je paard direct uit de trailer op de plek van bestemming. Parkeer je trailer altijd in de schaduw, ook voordat je vertrekt.
Bij een omgevingstemperatuur van meer dan 30 graden is uiterste voorzichtigheid geboden.
Bij 35 graden of meer mogen er geen paarden meer vervoerd worden.
Neem voor de zekerheid water mee voor onderweg.
Paarden die volop te eten en te drinken krijgen tijdens transport reizen beter dan paarden die hier niet over beschikken.
Voor alle duidelijkheid: Vervoer van een ernstige zieke of gewonde paarden is een calamiteit en dan gelden andere regels. Neem in dat geval contact op met je dierenarts.