Paarden: (0561) 688 555

– Bericht uit Heerenveense Courant – 

OLDEHOLTPADE – Dierenkliniek Wolvega ondergaat een ingrijpende verbouwing. Zo komt er onder andere een ,paardenziekenhuis.’

De kliniek is in zijn huidige vorm ontstaan in 2000. Na een fusie van Dierenkliniek Wolvega in Oldeholtpade en Dierenkliniek de Beuk in Wolvega werd het bedrijf groot genoeg om de dierenartsen te laten differentiëren. Vanaf toen werd er op de Stellingenweg in Oldeholtpade alleen maar gewerkt met paarden en de gezelschapsdieren praktijk, alsmede de landbouwhuisdieren praktijk werd gevestigd aan de Grindweg in Wolvega.

Een grondige verbouwing aan de Stellingenweg leverde genoeg stalruimte en een mooie operatiekamer op. Gedacht werd om jaren vooruit te kunnen. De paardenpraktijk maakte echter een stormachtige groei door en zo groeide de kliniek aan het einde van het eerste decennium uit het jasje. Er zijn nu 8 paardendierenartsen en 10 mensen ondersteunend personeel. Te weinig operatiecapaciteit en vooral te weinig boxen om de patiënten te kunnen verplegen. Vele oplossingen werden overwogen tot aan nieuwbouw op een andere plaats aan toe.

De mogelijkheden werden verworpen mede door de ideaal bereikbare locatie vlak bij de snelweg, waardoor de locatie gemakkelijk en snel te vinden is voor de klanten in heel Noord Nederland. De oplossing diende zich aan toen de buurman zijn veehouderijbedrijf beëindigde en dit bedrijf aan de kliniek wilde verkopen.

Vervolgens zijn er plannen gemaakt om de locatie geschikt te maken voor de toekomst. Het plan wat groen licht kreeg bestaat uit drie fasen:

  • De eerste fase was de renovatie van het voormalig veehouderijbedrijf aan de Stellingenweg 12. Het bedrijf huisvest nu een prachtige hengstenstal met dekruimte en laboratorium. De laatste hand wordt gelegd aan de hoefsmederij en er is een stal geschikt gemaakt voor huisvesting van paarden. Het huis wordt bewoond door een aantal werknemers en de rest van de gebouwen is uitermate geschikt voor opslag.
  • De tweede fase zal bestaan uit een grondige verbouw van de huidige kliniek op nummer 10. Forse uitbreiding van de operatiefaciliteiten, intensive care boxen en uitbreiding van de faciliteiten voor medische beeldvorming zijn de belangrijkste veranderingen die op stapel staan. Het bedrijf wil voorop blijven lopen in de ontwikkelingen binnen het vakgebied en daarom wordt er ook een MRI geïnstalleerd voor nadere diagnostiek op orthopedisch gebied.
  • De derde fase is nog in ontwikkeling maar zal bestaan uit het realiseren van een centrum voor het onderzoeken in behandelen van sportpaarden.

“Deze tak van de paardengeneeskunde is nu al heel belangrijk voor ons en zal in de toekomst nog meer ontwikkeld worden. De diagnostische en therapeutische mogelijkheden worden in snel tempo groter. Bovendien kunnen we op die manier een duidelijke scheiding aanbrengen tussen de `zieke` paarden op de kliniek en de `gezonde`paarden welke komen voor de begeleiding van hun sportcarrière. Kortom de paardenkliniek van dierenkliniek Wolvega specialiseert zich verder in een paardenziekenhuis en een paardensportbegeleidingscentrum”, aldus dierenarts Waling Haytema.

Ontwikkelingen Dierenkliniek Wolvega - Heerenveense Courant

Foto: Dierenartsen Waling Haytema (links) en Aart Schutrups. (Foto: Lenus van der Broek)

Bron: Heerenveense Courant