Paarden: (0561) 688 555

VOor optimale diagnose

MRI

Oplossingen voor prestaties

De MRI stelt ons in staat om het allerbeste uit de beeldvormende diagnostiek te halen. Met behulp van een MRI scanner kunnen wij 3 dimensionale beelden van het been of hoofd van uw paard maken. Op deze manier zijn wij in staat om diagnoses te stellen die met geen andere beeldvormende techniek te maken zijn.

Uw paard moet hiervoor wel onder narcose, maar aangezien de duur van de narcose vrij kort is en er geen ingreep plaatsvindt, is dit narcose risico uiterst gering.

Er is bewust gekozen voor een liggende MRI scanner, aangezien er zeer hoge kwaliteitsbeelden kunnen worden verkregen. Een staande MRI scanner heeft als nadeel dat de beeldkwaliteit beduidend minder is, en derhalve kraakbeenschade en andere afwijkingen niet goed te herkennen zijn.

De MRI scanner waar onze kliniek over beschikt kan dit wel inschatten. Het is voor de diagnose, behandeling en prognose van uw paard zeer belangrijk dat geen enkele afwijking over het hoofd wordt gezien.

Het narcose risico is zeer klein en weegt niet op tegen het missen van afwijkingen.

Waarom MRI van uw paard?

De kosten van een MRI lijken in eerste instantie hoog, maar onze ervaring leert dat in sommige gevallen een MRI noodzakelijk is:

  • Bepaalde delen van een gewricht of been zijn niet volledig in beeld te brengen met röntgenfoto’s en echografie. Indien er zonder correcte diagnose een behandeling wordt ingesteld met een zekere revalidatieperiode, dan bent u veel kosten kwijt, terwijl achteraf blijkt dat de diagnose niet correct was.
  • De MRI heeft wellicht meer kosten voor het maken van een scan, maar voorkomt onnodige hoge kosten door verkeerde dure behandelingen en maanden stalgeld en onderhoud in de periode dat men het effect van de verkeerde behandeling afwacht.
  • Daarnaast wordt bij de verkeerde behandeling een lange tijd onterecht afgewacht op het resultaat van de verkeerde therapie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen over MRI?

Mocht u vragen hebben omtrent een MRI scan voor uw paard, of u heeft een klacht bij uw paard waar nog niet helemaal duidelijk is wat er speelt: Neem vrijblijvend contact op.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.